Adopta un boto i ajuda a evitar que el dofí d'aigua dolça més gran del món s'extingeixi

Amb una adopció simbòlica ajudes a salvar els botos i les regions on viuen

boto

La imatge redimensionada de Mônica Imbuzeiro, disponible a la Viquipèdia, té llicència CC BY-SA 0.4

El dofí d'aigua dolça més gran del món té els ulls molt petits i el musell allargat, però la seva amabilitat no li impedeix patir dues grans amenaces: la pesca de la piratinga i la construcció de preses hidroelèctriques.

Amb una adopció simbòlica ajudes a salvar les marsopes i les regions on viuen i fins i tot rep un peluix de l'espècie.

sobre els botos

Els que participen en la campanya "adopten" l'espècie de dofí rosa (Inia geoffrensis). És el dofí d'aigua dolça més gran del món, mesura uns 2,50 m de llargada i 160 kg, amb els mascles més grans i més pesats que les femelles.

El dofí té els ulls molt petits i un musell (o cara) allargat, que allotja un gran nombre de dents petites i còniques. El color del cos, característica que dóna nom a l'espècie, varia entre rosa i gris segons l'edat de l'animal, les característiques de l'aigua i la ubicació geogràfica. Als rius amb aigües tèrboles, els animals són més rosats.

Risc d'extinció

El dofí rosa és "deficient de dades" a la Llista Vermella d'Espècies Amenaçades de la UICN. Això vol dir que encara cal obtenir estimacions de la mida de les poblacions. Dues amenaces, que s'han intensificat darrerament, han preocupat molt els científics: la pesca de la pirateria i la construcció de preses hidroelèctriques.

S'estima que al Brasil es maten uns 600 botos cada any per servir d'esquer. La construcció de centrals hidroelèctriques pot aïllar les poblacions de marsopes i afectar els peixos de la regió, la seva principal font d'alimentació.

Distribució geogràfica

El dofí rosa es troba al nord d'Amèrica del Sud, a les conques dels rius Amazones i Orinoco. Es reconeixen almenys tres poblacions geogràficament diferents: a la conca de l'Amazones (a excepció d'una part del riu Madeira), a la part superior del riu Madeira (part de Rondônia i Bolívia) i a la conca del riu Orinoco.

La marsopa es troba en pràcticament tots els tipus d'hàbitats fluvials, a excepció dels estuaris i els grans ràpids.

Per què donar?

Es calcula que cada any es maten 600 botos al Brasil per servir d'esquer. És per aquestes i altres qüestions que cal garantir la conservació del medi natural dels dofins: els rius de l'Amazones.

Feu clic aquí per fer la vostra donació i entendre els detalls de com s'utilitzaran els ingressos Fons Mundial per a la Natura (WWF) per guardar el botó.